Site icon LTC Český Krumlov

Jihočeským přeborníkem mladších žáků v hale je táborský Kamil Král. Ve čtyřhře získali titul přeborníka Erik Fáček s Nicolasem Pražmou

Vítězem letošního halového přeboru Jižních Čech v tenisu mladších žáků je Kamil Král z klubu Tenis Tábor. Ve finále turnaje, který probíhal o uplynulém víkendu a vyvrcholil v pondělí dopoledne, zdolal rovněž táborského Erika Fáčka (LTC Tábor 1903). Ten zároveň zvítězil a titul přeborníka získal ve čtyřhře spolu s turnajovým kolegou Nicolasem Pražmou (TK MAS Sezimovo Ústí). Halový přebor hostil tenisový klub LTC Český Krumlov v domovském Tenis-Centru.

Tři dny hostil českokrumlovský Lawn Tennis Club (LTC) jihočeský halový přebor mladších žáků v tenisu. Jihočeská elita v této kategorii změřila své síly na třech kurtech v Tenis-Centru Český Krumlov. Do semifinále postoupili v neděli dopoledne Kamil Král (Tenis Tábor), Roman Lisa (LTC TONSTAV-SERVICE České Budějovice), Nicolas Pražma (TK MAS Sezimovo Ústí) a Erik Fáček (LTC Tábor 1903), aby v odpoledních hodinách byli jasní finalisté – Král s Fáčkem. Finále bylo sehráno v pondělí ráno a po necelých čtyřiceti pěti minutách bylo rozhodnuto poměrem 6:1, 6:0 ve prospěch nového přeborníka Jihočeského kraje Kamila Krále. Král se tak posunul do soutěže Mistrovství ČR mladších žáků, která proběhne 7. – 10. února v Jablonci nad Nisou.

Soutěž čtyřher byla odstartována v sobotu dopoledne po rozehrání předkol hlavní soutěže singlů. Do finále nastoupili v neděli odpoledne semifinalista singlu Pražma s finalistou Fáčkem proti dvojici Štěpán Dvořák – Theodor Müller (oba LTC TONSTAV-SERVICE České Budějovice). Úspěšnější byli nakonec první jmenovaní, kteří si díky vítězství 6:3, 6:1 z Českého Krumlova odvezli tituly přeborníků Jihočeského kraje pro rok 2015.

Halového přeboru mladších žáků se zúčastnilo 24 hráčů z celého Jihočeského kraje. Českokrumlovské barvy hájila čtveřice Pavel Čevora, Filip Gráfek, Jan Houška a Vojtěch Pimpara, kteří sbírají cenné zkušenosti a připravují se na další turnaje v průběhu letošní sezóny v hale i venku. Příští turnaj s domácí účastí se uskuteční v Tenis-Centru v Českém Krumlově o víkendu od soboty 28. února. V republikovém turnaji kategorie C změří síly mladší žáci i žákyně.

Foto (zdroj: LTC Český Krumlov):

 

 

Popis fotografií:

Vlevo nahoře: ZLEVA — 3. místo čtyřhra – Pešek Jakub, Lisa Roman (zároveň 3. místo dvouhra) + Král Radovan, Král Kamil, 3. místo dvouhra – Pražma
Vpravo nahoře: ZLEVA — 1. místo dvouhra – Král Kamil – 2. místo dvouhra – Fáček
Vlevo dole: ZLEVA — 1. místo čtyřhra – Pražma, Fáček – 2. místo čtyřhra – Müller, Dvořák
Vpravo dole: Poháry a diplomy pro nejlepší mladší žáky Jihočeského kraje

Kontakt a více informací:

Jan Bohdal
manažer klubu
Lawn Tennis Club Český Krumlov
608900067
ltcck@seznam.cz
www.ltcck.cz

Exit mobile version